Rusija Petrovgrad 5 dana

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
299€
Datum:
od
05.04.2018
do
20.10.2018
Trajanje: 
5/6 dana

RUSIJA
St. Peterburg
5 i 6 dana / avionom

Program putovanja

St. Peterburg, Petrograd, Lenjingrad...nazivi su jednog od najlepših gradova sveta, bisera Finskog zaliva bogate istorije,tradicije i kulture.Broji više od 5 miliona stanovnika .Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Sagradio ga je pre više od tri veka Petar Veliki,jedan od najvećih ruskih vladara,po uzoru na tada čuvene evropske prestonice,dvorove i palate.Petar Veliki je imao izvanredan osećaj za lepo i od evropskih uzora je uzimao samo najbolje.St. Peterburg, Petrograd, Lenjingrad...nazivi su jednog od najlepših gradova sveta, bisera Finskog zaliva bogate
istorije,tradicije i kulture.Broji više od 5 miliona stanovnika .Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije. Sagradio ga je pre više od tri veka Petar Veliki,jedan od najvećih ruskih vladara,po uzoru
na tada čuvene evropske prestonice,dvorove i palate.Petar Veliki je imao izvanredan osećaj za lepo i od evropskih uzora je uzimao samo najbolje.

Program br. 1 - 5 dana / 4 noćenja
OBILASCI: St. Peterburg–Petropavlovska tvrđava– Puškin – Peterhof-Ermitaž
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD – ST.PETERBURG
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.00 sati. Let za St.Peterburg (JU 674) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom u St.Peterburgu u 20.45.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan ST. PETERBURG-PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .U pratnji stručnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevsk asaborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Petropavlovska tvrđava . Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i „Komandantova kuća“ gde su zatvorenici bili ispitivani. Pored „Komandantovekuće“ nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra Velikog do pretposlednjeg Aleksandra III. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan ST. PETERBURG-PUŠKIN-PETERHOF
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija KatarineVelike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km2, uredjivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dogradjuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga
završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Ovde su živeli Puškin, Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova. Nastavak puta prema Peterhofu – Ruskom Versaju, letnjoj carskoj rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide “Prestonicu fontana”. Nastao je
kao potreba Petra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa završena je 1754.g. Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepših fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontana. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan ST. PETERBURG - ERMITAž – VOŽNJA KANALIMA
Doručak. Fakultativni izlet:Ermitaž.Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant.
Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovaoga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli. Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom, kristalnim lusterima, visokim stubovima i velelpnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom . Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogledna grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski događaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Noćenje.
5. dan ST. PETERBURG - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Predvidjeno vreme sletanja u Beograd u 23:20časova. (Kraj usluga)

 

Program br.2 6 dana / 5 noćenja
OBILASCI: St. Peterburg – Puškin – Peterhof – Ermitaž - Isakijevska saborna crkva -Petropavlovska tvrđava
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan BEOGRAD – ST.PETERBURG
Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona (vreme leta u tabeli). Po dolasku panoramski obilazak grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, „Veneciji severa“ smeštenoj nadomak Baltičkog mora, na reci Nevi. Kao rusko političko i kulturno sedište tokom više od 200 godina, često se smatra i severnom ruskom prestonicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene
palate čine ga jednim od najlepših gradova sveta ( središte grada je pod zaštitom UNESCO-a) .U pratnji stručnog vodiča obilazimo: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Smeštaj u hotel,slobodno vreme.Noćenje.
- Grupa 14.08. Sastanak grupe na aerodromu dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona (vreme leta u tabeli). Doček, transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan ST. PETERBURG-PUŠKIN
Doručak. - Grupa 14.08. Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Slobodan dan. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Puškin-Carsko Selo koje je letnja rezidencija Katarine Velike. Dvorac se nalazi 24 km južno od Sankt Peterburga u mestu Puškin. Kompleks dvorca i park površine 34 km2, uređivan je za caricu Katarinu I od 1710. Dograđuje ga čuveni arhitekta Rastreli, čijom zaslugom dvorac dobija novu, raskošnu dimenziju.Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj .Ovde su živeli Puškin , Ljermontov, Tolstoj, Ahmatova.Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan ST. PETERBURG - PETERHOF
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Peterhof – Ruski Versa j, letnjucarsku rezidenciju Petra Velikog. Nalazi se na 29 km od Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaliva. Kompleks dvorca i parkova Peterhofa pretstavlja ishodište za milione turista iz čitavog sveta koji hrle da vide “Prestonicu fontana”. Nastao je kao potreba Petra Velikog za izgradnjom primorske svečane rezidencije ruskih careva. Gradnja kompleksa
završena je 1754.g. Završne radove više od 10 godina izvodi arhitekta Rastreli. Velelepni dvorac dominira na uzvišenju nad zalivom. Ispred njega se nalazi jedna od najlepših fontana na svetu sa 250 pozlaćenih skulptura i 64 fontane.Povratak u hotel.Slobodno vreme.Noćenje.
4. dan ST. PETERBURG –ERMITAŽ
Doručak.Fakultativni izlet:Ermitaž. Obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu čija je ogromna zbirka izložena u 6 zgrada. Nalazi se na levoj obali Neve i osnovana je 1764.g. za vreme vladavine Katarine Velike. Ima više od 300 izložbenih sala sa preko 3 miliona eksponata. Posebno se ističe zbirka zapadnoevropske umetnosti - slike, skulpture, predmeti primenjene umetnosti, od kojih su najpoznatiji Mikelanđelo, Leonardo Da Vinči, Rembrant.
Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva a projektovao ga je italijanski arhitekta Bartolomeo Rastreli.Unutrašnjost dvorca oduzima dah svojim širokim hodnicima i belim mermerom,kristalnim lusterima,visokim stubovima i velelepnim mozaicima. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno na vožnju kanalima i Nevom .Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogled na grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski događaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija. Noćenje.
5. dan ST. PETERBURG - ISAKIJEVSKA SABORNA CRKVA – PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno razgledanje Isakijevske saborne crkve čija istorija počinje sa epohom Petra Velikog, koji je u čast svog pokrovitelja Isakija Dalmatinskog sagradio ovu crkvu. U toj crkvi je bilo i venčanje Petra I njegove druge žene Ekaterine. Crkva je prvobitno bila sagrađena od drveta, pa je usled velike poplave ubrzo bila uništena. U drugosagrađenu crkvu je udario grom. Treća crkva je bila sagrađena na mestu današnje, mada spoljašnji izgled nije odgovarao njenoj nameni - glavna crkva u Rusiji. Zato je Aleksandar I napravio konkurs za projektovanje novog Isakijevskog sabora, a 1818. godine je počela gradnja četvrte crkve po projektu mladog francuskog arhitekta Augusta de Monferana. Izgradnja četvrte crkve Isakijevskog sabora trajala je 40 godina. Visoka je 101.5 metar a zauzima prostor od jednog hektara. Nakon obilaska slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u Petropavlovsku tvrđavu . Masivni zidovi i impresivna ulazna vrata karakteristični su za ovu tvrđavu u kojoj su bili smešteni deo gradskog garnizona i zloglasni zatvor za političke zatvorenike najvišeg ranga. Među prvim zatvorenicima bio je Petrov sin Aleksej, koji je bio mučen i umro u tvrđavi. Ćelije u kojima su bili zatvoreni mnogi poznati Rusi poput  Dostojevskog, Gorkog ili Trockog danas su deo muzeja, kao i „Komandantova kuća“ gde su zatvorenici bili ispitivani.Pored „Komandantove kuće“ nalazi se katedrala Sv. Petra i Pavla, čiji je visoki i vitki pozlaćeni toranj vidljiv iz svakog dela grada.. Tako raskošno ukrašena crkva dostojno je poslednje počivalište ruskih careva dinastije Romanov od Petra Velikog do pretposlednjeg Aleksandra III. Povratak u hotel. Noćenje
6. dan ST. PETERBURG - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma. Polazak aviona za Beograd (vreme povratka u tabeli). Dolazak u Beograd (vreme dolaska u tabeli). (Kraj usluga)

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...

Cena od:
149€
Datum:
od
03.04.2018
do
06.04.2018
Trajanje:
4 dana

Costa MEDITERRANEA
3 noći/ 4 dana
Italija, Španija, Francuska
Polazak iz...