Indonezija, Džakarta, Džogdžakarta i Bali

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
1719€
Datum:
od
15.11.2016
do
31.10.2017
Trajanje: 
13 dana

INDONEZIJA
DŽAKARTA, DŽOGDŽAKARTA I BALI
13 dana / 11 noćenja
Sve uračunato u cenu – avio karte, sve aerodromske takse, hotelski smeštaj, transferi, izleti, vodič na srpskom jeziku

Indonezija je ostrvska država u jugoistočnoj Aziji. Ime države potiče od grčkih reči Indos sto znači indijsko i nesos što znači ostrvo. Ove dve reči najbolje opisuju zemlju koja u sastavu ima više od 17.500 ostrva, medju kojima su najpoznatija Java, Bali, Lombok, Sulavesi, Borneo, Papua i Sumatra. Indonezija je dugo bila pod uticajima azijskih i evropskih kultura
čiji su tragovi vidljivi do današnjih dana u vidu budističkog hrama Borobudur, hindu hrama Prambanan, holandskih gradjevina itd... Džakarta je glavni grad, užurbana metropola sa više od 10 miliona ljudi, spoj modernog i tradicionalnog i grad koji nikada ne spava. Džogdžakarta (skraćeno “Džogdža”) je grad na Javi i prestonica kulture Indonezije sa grandioznom palatom Keraton iz 18. veka koja je i danas dom Sultana i njegove porodice. Istočni sused Jave je ostrvo Bali, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na planeti. Bali je ostrvo veličanstvenih vulkana, zelenih pirinčanih kaskadnih polja, idiličnih plaža, savremenih hotela i nadasve vedrih domaćina koji i pored velikog broja turista uspešno čuvaju vekovima stečeno kulturno nasledje i običaje.

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:
Dan 1. : Beograd – Džakarta – Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, najmanje 2 sata pre zakazanog leta. Let za Džakartu sa presedanjem, prema rasporedu. Obroci i noćenje u avionu.
Dan 2: Džakarta - Po dolasku u Džakartu dobrodošlica od strane predstavnika lokalne agencije na srpskom jeziku, koji će Vas otpratiti do hotela i pružiti osnovne informacije od značaja za vaš boravak u Indoneziji. Smeštaj. Noćenje.
Dan 3: Džakarta (D) - Doručak u hotelu. Jutro u Džakarti započinje obilaskom Trga Slobode i Monas-a (MOnument NASional), nacionalnog spomenika sa zlatnim vrhom. Sledi poseta Taman Mini Parku (TMII). Poseta parku koji se naziva i “Indonezija u malom” je prilika da u toku jednog dana saznate više o bogatom kulturnom nasleđu, flori i fauni u 33 indonežanske provincije. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4: Džakarta- Džogdžakarta (D) - Doručak u hotelu. Transfer do aerodroma. Nakon 1h leta dolazak u Džogdžakartu. Poseta hramu Prambanan. Prambanan je najveći Hindu hram u Jugoistočnoj Aziji, grandiozna građevina iz 9.veka je ikona indonežanskog kulturnog nasleđa. Nastavak ture posetom Borobuduru uz pratnju vodiča sa lokaliteta. Ginisova knjiga rekorda je među svoje stranice upisala hram Borobudur kao najznačajniji budistički spomenik na planeti. U okviru kompleksa nalaze se 504 statue Bude i 1460 panela raspoređenih duž spomenika koji ispisuju Ramayana ep. Povratak u Džogdžakartu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 5 : Džogdžakarta (D) - Doručak u hotelu. Polazak u razgledanje centra Džogdžakarte i Sultanove palate (Keraton). U blizini palate nalazi se i vodena palata (Taman Sari) u čijem se centru nalazi bazen koji je služio sultanovim ženama za kupanje. Sledi poseta
ulici Malioboro koja nosi naziv po jednom od vojnika kolonizatora iz Engleske (Marlborough) koji je ovde živeo od 1811-1816. godine. Sledi poseta Starom gradu (Kotagede) gde možete nabaviti suvenire od batika i srebra. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 6: Džogdžakarta – Bali (D) - Doručak u hotelu. Transfer na aerodrom. Let za Bali. Po sletanju na Bali privatni transfer do hotela. Smeštaj. Slobodan dan za odmor i sređivanje utisaka sa Jave. Noćenje.
Dan 7: Bali (D,V) - Doručak u hotelu. U ranim popodnevnim satima poseta Tanah Lot hramu iz 16.veka smeštenom na južnom delu ostrva, Garuda Wisnu Kencana kompleksu i Uluwatu hramu gde ćete prisustvovati balinežanskom plesu po imenu Kećak. Kećak koji izvodi oko stotinu muškaraca predstavlja borbu izmedju princa Rame i kralja Ravane opisanu u Epu Ramayana. Večera u lokalnom restoranu na obali Jimbaran zaliva biće prilika da se opustite uz zvuke talasa i morske specijalitete. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 8: Bali (D) - Doručak u hotelu. Dan počinje uz tradicionalni Barong ples koji prikazuje večitu borbu dobra i zla. Na putu ka Kintamani regiji poseta pećini Goa Gajah i izvoru lekovite vode u selu Tampaksiring. Neposredno iznad izvora nalazi se predsednička palata sazidana na zahtev nekadašnjeg predsednika Indonezije Sukarna. Nakon podneva dolazak do vulkanske planine Batur u čijoj se blizini nalazi i istoimeno jezero. Prilika za osveženje u restoranu sa veličanstvenim pogledom na vulkan i jezero. U povratku zastajemo u selu Tegallalang kako bi uživali u šetnji kroz zelene pirinčane terase. Vožnja kroz Ubud vodi do parka nastanjenog Makaka majmunima. Poseta ovom parku biće prilika za hranjene i fotografisanje ovih primata. Povratak u hotel u ranim večernjim časovima. Noćenje.
Dani 9 - 12: Bali (D) - Doručak u hotelu. Slobodni dani za odmor ili individualno razgledanje ostrva. Noćenje.
Dan 13: Bali – Beograd (D) - Doručak u hotelu. Slobodno vreme do transfera na aerodrom radi konekcije na povratni let. 

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...

Cena od:
149€
Datum:
od
03.04.2018
do
06.04.2018
Trajanje:
4 dana

Costa MEDITERRANEA
3 noći/ 4 dana
Italija, Španija, Francuska
Polazak iz...