Egzotična Šri Lanka - kružna tura

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
280€
Datum:
od
07.05.2016
do
31.10.2018
Trajanje: 
5 dana

Šri Lanka
15.10. - 30.04.2018.
Kružna tura 1 Egzotična Šri Lanka + odmor na obali indijskog okeana

Program putovanja

Kružna tura 1: Egzotična Šri Lanka – 5 dana / 3 noćenja + odmor na obali
1. dan Beograd – Colombo Dolazak na aerodrom najmanje 2 sata pre zakazanog leta. Let za Kolombo prema odabranom rasporedu. Obroci u avionu.
2. dan Kolombo - Kandalama  Po dolasku u Kolombo, doček u lobiju za dolaske i asistencija od strane lokalne agencije na aerodromu. Transfer do Kandalame. Prijava u hotel. Slobodno vreme. Večera i noćenje u hotelu.
3. dan Kandalama Sigiriya  Kandalama Doručak u hotelu. Transfer do Sigiriya-e. Sigiriya je kameno utvrđenje iz 5. veka i spada u svetsku kulturnu baštinu. »Lavlja stena« je citadela neobične lepote, koja se uzdiže 200 m u visinu, u srcu džungle. Predviđena je i poseta svetski poznatoj » Svetoj Bogorodici » hramu sakrivenom među stenama do koga se dolazi spiralnim stepenicama. Transfer do hotela ili opciono izlet do Polonnaruwe (cena izleta po osobi: 42 Eur) ili Minneriya safari (cena izleta po osobi: 63 Eur). Večera i noćenje u hotelu.
4. dan Kandalama Dambulla Matale Kandy Doručak u hotelu. Vožnja do Dambulla-e, kamenog hrama, koji je podigao Kralj Walagambahu u 1. veku pre Hrista. Ovaj najimpresivniji hram u Šri Lanki, je kompleks od pet pećina na preko 2000 m2. Ima preko 150 prikaza Bude, od ojih je najveća kolosalna figura, isklesana u steni i visoka 14m. Nastavak puta za Matale i poseta vrtu sa začinima po kojima je Šri Lanka poznata. Pored velikog broja retkih vrsta začina, tu se može videti i način uzgajanja, prerade i korišćenja u kuvanju. Put se nastavlja za Kandy – kulturno središte ostrva i svetsku kulturnu baštinu. Ušuškan među brežuljcima,
ovaj grad datira još iz 14. veka, u 16.veku je bio glavni grad i prestonica kraljeva. Put vodi oko Kandy jezera, koje je napravio poslednji Kralj Sinhala. Predviđena je poseta gradu Kandy i Bazaru, umetničkom centru, muzeju dragulja i nekim od zlatara ali i Hramu Tooth Relic (Hram zuba). Smeštaj u hotel i večera. Noćenje u hotelu.
5. dan Kandy Peradeniya Pinawalla Odabrani resort Doručak u hotelu. Nakon doručka polazak za Peradeniya-u. Posle doručka, nastavak putovanja za Peradeniya-u. Ova botanička bašta je podignuta je kao bašta za uživanje u vreme Kralja Sinhala. Poseduje veliki broj lepog i retkog cveća i drveća. Iz Peradeniya-e, put se nastavlja ka Pinnawala-i - poznatom sirotištu slonova, osnovanom 1975. godine. Ova ustanova je postala naučno - istraživački centar u kome brojni svetski poznati stručnjaci rade na očuvanju slonova i njihove životne sredine. Transfer iz Pinnawala-e do odabranog hotela na plaži. Kraj kružne ture.

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...

Cena od:
149€
Datum:
od
03.04.2018
do
06.04.2018
Trajanje:
4 dana

Costa MEDITERRANEA
3 noći/ 4 dana
Italija, Španija, Francuska
Polazak iz...