GRČKA 2020. JONSKA OBALA

:  
Destinacija:GRČKA 2020. JONSKA OBALA

Jonska obala je veoma razuđena sa velikim brojem uvala i prelepih plaža. Ribolov kao i u velikom delu Grčke je nezaobilazna delatnost. Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva, poznato po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, lepim plažama okruženim zelenilom, nepreglednim brdima obraslim maslinjacima i, u novije vreme, luksuznim hotelima.

Ostrvo je dobilo ime po nimfi Kerkiri, u koju se Posejdon zaljubio, oteo je i doveo na Krf. Uprkos suvim letima, Krf ima bujnu vegetaciju zahvaljujući kišnim zimama, te je zelenije od ostalih grčkih ostrva. Ima2 miliona stabala maslina, čije je gajenje pre ekspazije turizma bilo osnovno zanimanje meštana. Čitavo ostrvo odiše mirisima pomorandži i limuna. Na jugu ostrva se nalaze brojni vinogradi.Parga je mesto koje svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se u malom zalivu na padini, okruženo šumom i stablima maslina.

Romantične uličice sa belim kućama pune su kafića, restorana i taverni. Tempo života je preko dana nešto sporiji, da bi u večernjim časovima luka živnula u kosmopolitskoj atmosferi koja zadovoljava svačiji ukus.Sivota se nalazi naspram ostrva Krf, na putu za Pargu.Predstavlja mali skriveni raj u Grčkoj, zbog prelepog okruženja privlači veliki broj turista I zbog svoje prijatne atmosfere odiše duhom tradicionalne Grčke. Vrahos je prelepo mestašce sa dugačkom peščanom plažom koja se nalazi na 30 km od grada Preveza.

Plaža je dugačka 3 km i jedna je od najpopularnijih i najposećenijih plaža u toku sezone u ovom delu Grčke. Mesto je pored plaže i kristalno čistog mora poznato po bujnoj vegetaciji koja upotpunjuje lepotu ove regije. Veliki broj kafića, restorana, taverni i supermarketa čini ovo mesto dodatno atraktivnim i jednim od najlepših u čitavoj oblasti Epir. Na Jonskoj obali nudimo Vam izbor pažljivo odabranih hotela u kojima ćete iskusiti odličnu uslugu,odmoriti se od vreve i istražiti veliki broj prelepih plaža i uvala.

svi partneri