Jednodnevni izlet Dunavom

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
69€
Datum:
od
08.04.2016
do
31.10.2017
Trajanje: 
1 dan

KRSTARENJE DUNAVOM
NACIONALNI PARK i ĐERDAPSKA KLISURA - GOLUBAČKA TVRĐAVA - LEPENSKI VIR - KLISURA KAZAN SPOMENIK DECEBALU - TRAJANOVA TABLA - KAPETAN MIŠIN BREG
JEDNODNEVNI IZLET – minibusem i brodom

Minimum putnika: 15 Polasci: 15.04. - 31.09.2016. u 7:30 Cena uključuje: celodnevnu turu sa vodičem, transfer autobusom, vožnju brodom, ručak na brodu, ulaznice.

Upoznajte Srbiju, i njen Dunav koji je kroz vreme bio važan vodeni put ali i granica među narodima.Otkrićemo brojne tragove prošlosti na jedinstvenim arheološkim nalazištima od praistorije do antike. Spoznaćete legende sačuvane u kamenu srednjevekovnih tvrđava duž obale. Divićete se snazi gorostasne vode koja se provukla kroz neprobojni kamen stvarajući Đerdapsku klisuru, tamo, gde je Dunav najširi, najdublji i najuži na svom celom toku i kažu da se lepota Dunava ne može opisati ali se može - doživeti!

Program putovanja

Polasci Subotom od aprila do kraja oktobra 2017

Prolaskom pored Golubačke tvrđave u delu gde je Dunav najširi na svom celom toku, ulazi se u područje  Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija.

Lepenski Vir je jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba.

Vožnja dunavskom magistralom kroz klisuru, postaje jedna on najpopularnijih ruta za bicikliste širom sveta.

Prolazi se brodom kroz Mali i Veliki Kazan gde je Dunav najdublji i najuži na svom celom toku.   

Trajanovu tablu je moguće videti samo sa vode, rimski car je utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, koja je danas sačuvana sa delom rimskog puta.

Na rumunskoj strani je spomenik Decebalu, dačkom kralju čiji je lik uklesan u steni. Blizina Trajanove table nas podseća na ratove dve velike vojske i njihovih vodja.

Manastir Mrakonija, pećine duž klisure i ostaci starih srednjovekovnih utvrdjenja na rumunskoj obali zavređuju pažnju savremenog turiste.

Brodom se prolazi kroz najveću prevodnicu u Evropi, Hidroelektane Đerdap, koja predstavlja jedini most na Dunavu izmedju Srbije i Rumunije a u nastavku i pored rimske Diane koja utvrdjuje granicu rimskog limesa i obezbedjuje radove na prosirenju Sipskog kanala

Na ulasku u Kladovo je tvrdjava Fetislam, gradjene u XVI veku za vreme turskog sultana Sulejmana Veličanstvenog.

 

 

Priča o kapetan Miši Anastasijeviću, Čučuk Stani, izgubljenom ostrvu Ada Kale, ribljem svetu i prirodi Nacionalnog parka i otkrivanju istorijskih činjenica i zanimljivosti koje Dunav i istočna Srbija kriju, su samo neki detalji koji će upotpuniti ovo jedinstveno putovanje.

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...