Dvorci Vojvodine jednodnevni izlet

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
9€
Datum:
od
04.03.2017
do
30.09.2017
Trajanje: 
1 dan

LJUBAVNA PRIČA LENKE DUNDJERSKI I LAZE KOSTIĆA
SKRIVENA U VOJVODJANSKIM DVORCIMA
DVORCI KULPIN, FANTAST, SOKOLAC, EČKA
Termini u 2017:
mart 04.03. april 08.04. maj 13.05. jun 17.06.
jul 15.07. avgust 26.08. septembar 30.09.

Program putovanja

Priča o usamljenim, bajkovitim mestima za luksuzno stanovanje, odmor i zabave nekadašnjih veleposedničkih, vojnih, trgovačkih i zanatskih porodica tadašnje Austrougarske monarhije koja će verovatno zauvek ostati tajna za sve nas, uprkos svojoj lepoti i inspirativnosti, a sve zbog nedostatka pisanih dokumenata. Dvorci i letnjikovci Vojvodine nastajali su tokom XVIII, XIX i početkom XX veka, pa su prema tome i stilovi građenja ovih objekata različiti i pripadaju prelaznom periodu od baroka do klasicizma. Bogatstvo graditeljskog, istorijskog, kulturnog, ekonomskog i turističkog nasleđa, zasnovano je na raznovrsnosti kulturnih dobara, u čemu dvorci i letnjikovci Vojvodine, kao i njihovi parkovi imaju posebno mesto.

Ukoliko želite da priuštite sebi i svojoj porodici jedan idealan dan u prirodi i da pri tom upoznaju i istoriju naše zemlje preporučujemo ovaj izlet jer je to idealna prilika da se obiđu dvorci i letnjikovci Vojvodine nekih od najznačajnijih ljudi srpske istorije u poslednjih 200 godine. Jednodnevni izlet je idealan format za tako nešto.

Polazak iz Beograda u 8 časova sa Lastine autobuske stanice, dolazni peroni. Vožnja do Kulpina i obilazak Dvorca Dunđerskih kojeg je od porodice Stratimirović otkupio veleposednik Lazar Dunđerski (jedan od najčuvenijih među 80 kaštela, letnjikovaca i tvrđava u Vojvodini, u kome je snimljena serija "Sva ta ravnica", a koji je od 1993. godine Poljoprivredni muzej, jedinstvena ustanova tog tipa u regionu, okružen je parkom površine četiri hektara, koji je takođe spomenik prirode). Put se nastavlja prema Bečeju i poseta dvorcu Fantast, imanja veleposednika Bogdana Dunđerskog. koji je bio, bez sumnje, najzanimljivija ličnost
pomenute porodice i vlasnik čuvenog dvorca, danas poznatog kao „Fantast" Nastavljamo do Novog Bečeja do dvorca Sokolac, Dvorac je izgradio Lazar Dunđerski u poslednjim decenijama 19. veka. Dvorac je dobila u miraz Emilija Ivanović, kćerka Lazara Dunđerskog, kao i čitavo imanje koje se zvalo "Veliki salaš, u kome je poslednje dane zivota provela Lenka Dundjerski. Dvorac nije u najboljem izdanju, nije otvoren za svakodnevne posete, ali za našu posetu ce otvoriti vrata i imaćemo priliku da pogledamo portret Lenke Dunđerski u prirodnoj veličini. Slobodno vreme u Novom Bečeju, šetnja i uživanje na keju Tise. Fakultativni
ručak. Preko Zrenjanina stižemo do kaštela Ečka. Pustaru Ečku je na licitaciji komorskih dobara kupio Luka Lazar 1781. godine. Na pustari je osnovao naselje i izgradio crkvu za stanovnike naselja, odnosno za podanike na imanju. Dvorac je početkom XIX veka u tzv. engleskom stilu izgradio Lukin sin Agošton Lazar.
Imanje i dvorac je 1870. godine otkupio grof Feliks Ornonku.Kaštel je sada hotel sa 4*. Poseta najstarijoj crkvi u Vojvodini građenoj 1713. godine. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Dolazak u večernjim časovima.

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
40€
Datum:
od
23.05.2017
do
02.10.2017
Trajanje:
10 dana

Zakintos, treće po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih...

Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...