Kružna tura - Kulturno iskustvo

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
320€
Datum:
od
01.11.2017
do
30.04.2018
Trajanje: 
6 dana

6 dana / 4 noćenja  Аvio prevoz, takse , viza , transferi uključeni u cenu

Nakon ove ture moguće je odabrati neki od hotela na plaži, po želji putnika

Šri Lanka
15.10. - 30.04.2017.
Kružna tura 2 Kulturno iskustvo + odmor na obali indijskog okeana

  Program putovanja

  1. dan – Beograd – Colombo – Dolazak na aerodrom najmanje 2 sata pre zakazanog leta. Let za Kolombo prema odabranom rasporedu. Obroci u avionu.
  2. dan – Kolombo - Kandalama – Po dolasku u Kolombo, doček u lobiju za dolaske i asistencija od strane lokalne agencije na aerodromu. Transfer do Kandalame. Prijava u hotel. Slobodno vreme. Večera i noćenje u hotelu.
  3. dan – Kandalama – Sigiriya – Kandalama – Doručak u hotelu. Transfer do Sigiriya-e. Sigiriya je kameno utvrđenje iz 5. veka i spada u svetsku kulturnu baštinu. »Lavlja stena« je citadela neobične lepote, koja se uzdiže 200 m u visinu, u srcu džungle. Predviđena je i poseta svetski poznatoj » Svetoj Bogorodici » hramu sakrivenom među stenama do koga se dolazi spiralnim stepenicama. Transfer do hotela ili opciono izlet do Polonnaruwe (cena izleta po osobi: 42 Eur) ili Minneriya safari (cena izleta po osobi: 63 Eur). Večera i noćenje u hotelu.
  4. dan – Kandalama – Dambulla – Matale – Kandy – Doručak u hotelu. Vožnja do Dambulla-e, kamenog hrama, koji je podigao Kralj Walagambahu u 1. veku pre Hrista. Ovaj najimpresivniji hram u Šri Lanki, je kompleks od pet pećina na preko 2000 m2. Ima preko 150 prikaza Bude, od ojih je najveća kolosalna figura, isklesana u steni i visoka 14m. Nastavak puta za Matale i poseta vrtu sa začinima po kojima je Šri Lanka poznata. Pored velikog broja retkih vrsta začina, tu se može videti i način uzgajanja, prerade i korišćenja u kuvanju. Put se nastavlja za Kandy – kulturno središte ostrva i svetsku kulturnu baštinu. Ušuškan među brežuljcima, ovaj grad datira još iz 14. veka, u 16.veku je bio glavni grad i prestonica kraljeva. Put vodi oko Kandy jezera, koje je napravio poslednji Kralj Sinhala. Predviđena je poseta gradu Kandy i Bazaru, umetničkom centru, muzeju dragulja i nekim od zlatara ali i Hramu Tooth Relic (Hram zuba). Smeštaj u hotel i večera. Noćenje u hotelu.
  5. dan – Kandy – Peradeniya – Pinawalla – Colombo – Doručak u hotelu. Nakon doručka polazak za Peradeniya-u. Posle doručka, nastavak putovanja za Peradeniya-u. Ova botanička bašta je podignuta je kao bašta za uživanje u vreme Kralja Sinhala. Poseduje veliki broj lepog i retkog cveća i drveća. Iz Peradeniya-e, put se nastavlja ka Pinnawala-i - poznatom sirotištu slonova, osnovanom 1975. godine. Ova ustanova je postala naučno - istraživački centar u kome brojni svetski poznati stručnjaci rade na očuvanju slonova i njihove životne sredine. Potom transfer do Kolomba. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.
  6. dan Kolombo – Doručak u hotelu. Napuštanje hotela do 12.00 h ili ranije prema zakazanom letu za Beograd ili transferu do odabranog hotela na obali (prema posebnom cenovniku). Kraj kružne ture.

  Smeštaj
  Preporučujemo
  Cena od:
  868€
  Datum:
  od
  24.02.2017
  do
  31.10.2017
  Trajanje:
  3-7 noćenja

  MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
  Bestseleri u Male-u!!!
  Maldivi- oaza lepote u Indijskom...

  Cena od:
  149€
  Datum:
  od
  03.04.2018
  do
  06.04.2018
  Trajanje:
  4 dana

  Costa MEDITERRANEA
  3 noći/ 4 dana
  Italija, Španija, Francuska
  Polazak iz...