KUBA

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
738€
Datum:
od
01.11.2017
do
30.04.2018
Trajanje: 
8 dana

KUBA
01.11.2017 – 30.04.2018.
Individualno putovanje

 

Program putovanja

Najveće ostrvo u Karipskom moru sa preko 200 zaliva i preko 280 tropskih „rajskih“ belih plaža
okružena okeanom neverovatnih nijansi zelene i plave boje.
Zemlja sunca, boja, plesa, temperamenta, spoja različitih kultura koja će vas očarati u svakom
pogledu.

Ovo ostrvo nudi spektakularnu prirodu i bogato kulturno nasleđe kao i neke od najlepših plaža svetakilometrima dugim, sa mekim belim peskom i čistim karipsko plavim, toplim morem. Udaljena je od Beograda 9.122 km sa vremenskom razlikom od 4 sata.

1. dan: Dolazak u Havanu.
Let Beograd – Havana, dolazak na aerodrom najmanje 2 sata pre zakazanog leta. Let za Havanu prema odabranom rasporedu. Obroci u avionu. U zavisnosti od odabranog leta, dolazak istog dana ili sutradan. Doček na 'Jose Marti' Internacionalnom aerodromu, od strane LIBERTY Cuba osoblja i vodiča koji govori engleski. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u Memories Miramar Hotel 4.
2. dan: Obilazak starog i modernog grada Havana sa ručkom Doručak u hotelu. Odlazak na razgledanje modernih delova grada, uključujući Univerzitet Havane i Trg Revolucije, šetališta pored mora 'Malecon', Kristofer Kolumbo Nekropolisa i Rezidencije Vedado; zaustavljanje kod kolonijalnog dela grada, prolaženje pored Parlamenta, Velikog Pozorišta Havane, 'El Prado' Avenije, bivše Predsedničke Palate i Glavnog parka.Šetnja pored istorijskog i kolonijalnog dela stare Havane, koja je 1982.godine proglašena mestom svetskog nasledja od strane UNESCO-a, poseta Trgu Katedrala, San Francisco de Asis trga, Trga veličanstvenih Ruku, Palate rukotvorina, Palate Villanueva, El Template, Muzej ruma i nekih drugih interesantnih mesta. Ručak je uključen. Putnici će imati slobodno vreme za šoping na pijaci rukotvorina. Povratak u hotel. Slobodno veče u Havani. Noćenje.
3. dan: Vinales ekskurzija
Doručak u hotelu. U 08h vožnja do grada Pinar del Rio, koji je smešten u zapadnom delu zemlje, gde se može pronaći najbolja plantaža duvana na svetu. U ovom gradu posetićemo VINALES dolinu, zaustavićemo se na mestu za razgledanje 'Los Jasmines' da bi doživeli jedinstven i živopisan pogled na dolinu, sa svojim kamenim formacijama, koje je priroda tu postavila. Obilazak se nastavlja autobusom do 'La Cueva del Indio', uzbudljivom vožnjom tradicionalnim brodovima podzemnom rekom, koja prolazi kroz unutrašnjost nekih od Haystack Hillock planina. Ručak u restoranu 'El Palenque de los Cimarrones'. Poseta muralu iz praistorije. Povratak u Havanu.Slobodna noć u Havani. Noćenje.
4. dan: Havana-Playa Giron- Cienfuegos
Doručak. Odlazak u Trinidad, prolazeci pored Playa Giron - Muzeja Oružja, prolazeći Guamu, poseta farme za uzgoj krokodila i Taino sela, zatim poseta Cienfuegos, ovaj grad je jedan od najvećih industrijskih centara zemlje. Lepota ovog istorijskog centra je ovom gradu zaradila naziv 'biser juga'. Poseta parku Jose Marti, glavnom trgu, koji krase zgrade predstavljajući najbolje primere gradske arhitekture, koje datiraju iz 19.og i 20.og veka. Poseta pozorištu Tomas Terry, Palati Ferrer i palati de Valle, izuzetnoj zgradi sagradjenoj u periodu izmedju 1912. i 1917. godine. Ručak je uključen. Nastavak puta prema Trinidadu. Smeštaj u Ancon
Hotel 3 (all inclusive). Slobodna noć u Trinidadu. Noćenje.
5. dan: Razgledanje Trinidada
Doručak. Celodnevni obilazak grada Trinaidad, proglašenog od UNESCO-a svetskim nasledjem 1988. godine.Tura uključuje posetu Romantičnom Muzeju, koji opisuje stil i arhitekturni dizajn kolonijalne prošlosti Trinidada i La Canchanchara, stare kuće koja datira iz 18. veka, gde može da se isproba ukus jedinstvenog trinidadskog rum koktela, napravljenog od soka šećerne trske. Ručak u lokalnom restoranu. Tokom popodneva poseta Dolini šećernih vodenica sa starim plantažama šećera i Iznaga Kule. Ova istorijska dolina je, kao i Trinidad svetsko nasledje od strane UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje.
6.dan: Trinidad - Santa Clara - Varadero
Doručak u hotelu. Odlazak iz Trinidada u Santa Claru, mesto večnog počivanja Che Guevare. Po dolasku, poseta mauzoleja i muzeja posvećenog njegovom izuzetnom životu. Tokom ture, obići će se oklopni voz, koji je bio napadnut tokom odlučujućih momenata Kubanske Revolucije. Ručak je uključen. Vožnja u Varadero. Smeštaj u hotel Memories Varadero 4 (all inclusive). Noćenje.
7. dan: Varadero.
Slobodan dan u all inclusive aranžmanu. Boravak u hotelu Memories Varadero 4.
8. dan
Doručak. U dogovoreno vreme transfer iz hotela u Varaderu do aerodroma u Havani.

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
48€
Datum:
od
24.05.2018
do
01.10.2018
Trajanje:
10 noći

Zakintos, treće po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najlepših grčkih...

Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...