Vaskrs i Prvi maj u Madridu

Galerija
Image Slides: 
Cena od:
445€
Datum:
od
06.04.2018
do
03.05.2018
Trajanje: 
5 dana

ŠPANIJA
MADRID
5 dana / avionom

Program putovanja

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene pokrajine. Nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva, na pola puta između Atlantika na severu i Sredozemnog mora na jugu, Portugala na zapadu i provincije Katalonije na istoku. Nezaobilazne znamenitosti Maadrida su
Kraljevska palata, Plaza Mayor ili centralni trg koji je danas mesto okupljanja kako stanovnika, tako i posetilaca grada, muzej Prado, grandiozni trgovi Puerta del Sol, Neptuno, Colon. Takođe je poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima i noćnom životu. Zbog
svih ovih karakteristika kaže se da nigde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti...
Program putovanja br. 1 5 dana Lufansa
OBILASCI: MADRID – TOLEDO – SAN LORENCO DE EL ESCORIAL – SEGOVIA
1.dan BEOGRAD – FRANKFURT - MADRID
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurkt kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Madrid kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Madridu (vreme leta ispod tabele). Dolazak u Madrid. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol, Plaza Mazor, Puerta de Toledo, park Retiro, Trg Sibeles, stadion Santiago Bernabe. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2.dan MADRID – TOLEDO – MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Toledo. Toledo je srednjovekovna prestonica Španije, udaljen oko 70 kilometara od Madrida. Prema legendi osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 godine pre nove ere. Neke od najznačajnijih španskih crkava, sinagoga, džamija, sagrađene su upravo ovde. Toledo je bila španska prestonica sve do 1561. godine, kada je značaj preuzeo Madrid. U Toledu je stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko krajem XVI i početkom XVII veka. Povratak u Madrid. Noćenje.
3.dan MADRID – SAN LORENCO DE EL ESCORIJAL - MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Lorenco de El Escorial koji je udaljen od Madrida oko 45 kilometara. Escorial je impozantan kompleks koji predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, a svojevremeno je služio i kao manastir, muzej i škola. Kompleks je sagrađen sredinom XVI veka od strane Filipa II, a danas se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne baštine. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan MADRID – SEGOVIA – MADRID
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnot organizovanja fakultativnog izleta- Segovia. Segovia se nalazi u istoimenoj provinciji, a uže središte grada je svrstano pod UNESCO svetsku baštinu. Glavne znamenitosti grada su rimski akvadukt, srednjovekovni dvorac Alkazar, Gotička katedrala. Šetnja centralnim gradskim ulicama, obilazak trga
Placa Major na kome se nalazi velelpna katedrala i jedna od najvećih katedrala na svetu. Slobodno vreme. Povratak za Madrid. Noćenje.
5.dan MADRID- MINHEN - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, Let za Minhen kompanijom Lufthansa. Dolazak u Minhen i nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Dolazak u Beograd.

Smeštaj
Preporučujemo
Cena od:
868€
Datum:
od
24.02.2017
do
31.10.2017
Trajanje:
3-7 noćenja

MALDIVI- SPECIJALNA PONUDA
Bestseleri u Male-u!!!
Maldivi- oaza lepote u Indijskom...

Cena od:
149€
Datum:
od
03.04.2018
do
06.04.2018
Trajanje:
4 dana

Costa MEDITERRANEA
3 noći/ 4 dana
Italija, Španija, Francuska
Polazak iz...